İçeriğe geç

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası

Türkiye Kamu-Sen Türk Eğitim Sen UAESEB
TÜRK EĞİTİM SEN
Güncel

Yanlışa Mahal Vermeden, Öğretmenlerimizin de Kanaatleri Alınarak Tasarrufta Bulunulmalıdır.

10 Eylül 2026
Yanlışa Mahal Vermeden, Öğretmenlerimizin de Kanaatleri Alınarak Tasarrufta Bulunulmalıdır.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında okulda görev yapan öğretmenlere yönelik yer değişikliği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Geylan, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ta yaşanan menfur hadisede bir öğretmenimizi ve körpecik yavrularımızı kaybettik. Yüreklerimiz dağlandı, çok büyük acı… Rabbim dayanılası olmayan bu acıyı yaşayan ailelerine ve öğretmenlerine sabırlar versin.

Ancak MEB’in yürüttüğü soruşturma safhasında, bu vahim olayın faturasının okulun öğretmenlerine kesilmesi asla kabul edilemez! Hele ki, saldırının gerçekleşmesini, yaşanan şiddet olaylarını protesto etmek ve gündem oluşturmak için iş bırakma eylemi yapan öğretmenlerimize bağlamak tam bir akıl tutulmasıdır!

Kahramanmaraş olayından bir gün önce Siverek’te okulda silahlı saldırı olduğunda iş bırakma eylemi mi vardı?

Ya da; Bir buçuk ay önce İstanbul’da Fatma Nur Çelik öğretmenimiz katledildiğinde, 2024’te İstanbul Eyüp’te İbrahim Oktugan müdürümüz öldürüldüğünde, 2019’da Gebze’de Necmettin Kuyucu öğretmenimiz öldürüldüğünde, 2019’da genç akademisyenimiz Ceren Damar Çelik kardeşimiz odasında katledildiğinde, 2013’te İzmir’de Rabia Sevilay Durukan öğretmenimiz okulda bıçaklanarak öldürüldüğünde, iş bırakma eylemi mi vardı?

Ne bekliyordunuz; okula 5 tabanca 9 şarjörle gelen saldırgana öğretmenlerimiz ellerinde tebeşirle mi karşılık verecekti?

Körpecik yavrularımızı kaybetmenin acısını en çok hissedenlerin başında da doğal olarak okulumuz öğretmenleri geliyor. Büyük travma yaşadılar, yaşamaya devam ediyorlar. Bunun üstüne bir de mesulü olmadıkları bir hadisenin nedeniymişler gibi, meslektaşlarımızı adeta cezalandıracak bir yer değişikliği teklifi, onlar için ikinci bir travma olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığından beklentimiz, bir yanlışa mahal vermeden, öğretmenlerimizin de kanaatleri alınarak tasarrufta bulunmasıdır.”

Paylaş

Hızlı Erişim

gezin